De behandeling voor elke krul: Steam Treatment

Steam Treatment is een behandeling die geschikt is voor elke soort krul. In mijn salon maak ik gebruik van deze nieuwe techniek. Door middel van een stoomapparaat wordt er gekeken wat jouw haar nodig heeft voor meer balans.

Wat is de Steam Treatment

Er zijn veel voordelen met deze treatment. Steam Treatment is een stoombehandeling voor krullen die de natuurlijke vochtbalans van het haar helpt herstellen en de krullen kan versterken en verzachten. Het proces werkt door het haar te blootstellen aan stoom, wat kan helpen om vocht en voedingsstoffen dieper in het haar te laten doordringen. Dit kan leiden tot glanzender, zachter en gezonder uitziende krullen.

Een nieuwe techniek

Het stomen van het haar wordt nog niet veel in Nederland gebruikt en ik heb er zelf nog niks in mijn omgeving van Boekel over gehoord. Terwijl deze treatment zich in het buitenland al uitstekend heeft bewezen.

steam-treatment

Waarom stomen?

Met het stomen wordt er hitte gebruikt om de haarschubben te openen waardoor vocht makkelijker opgenomen kan worden en slechte stoffen af te stoten. Wanneer het haar weer koud wordt, sluiten de haarschubben om de warmte en het vocht binnen te houden. Nu zul je denken, maar hitte is toch helemaal niet goed voor het haar? Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van te veel hitte op het haar kan leiden tot beschadiging, dus het is aan te raden om de Steam Treatment niet te vaak te doen en altijd een professionele kapper om advies te vragen.

Voor wie?

Deze treament is geschikt voor elk type haar, maar vooral gunstig voor de krullenbollen onder ons. Mocht je een aandoening hebben als eczeem, psoriasis of iets anders, raadpleeg dan altijd eerst een professionele kapper, haarstylist of een dermatoloog.

De Steam Treatment is een extra boost voor jouw haar. Hier boven zijn al belangrijke voordelen benoemd én we noemen er nu nog een paar.

  • Het bevordert de groei van het haar
  • Vermindert schilfering en een droge hoofdhuid
  • Verbetert het krulpatroon
  • Maakt het haar handelbaarder

Waarom de Steam Treatement bij Kapperij Unique?

Krullen hebben toch net dat beetje extra aandacht nodig en dat doet juist de stoom van ons luxe stoomapparaat waar je 15 onder mag zitten met een lekker kopje koffie of thee.

Het geeft extra vocht aan je haar waar je veel resultaat mee behaald. Denk aan minder pluis, producten kunnen beter in het haar, en je haarkleur is langer houdbaar.

Hoe vaak je deze behandeling doet ligt er ook aan wat je haar nodig heeft. Maar mijn advies is minimaal 3x per jaar. Voorjaar, zomer en winter zijn de seizoenen waar ik het in zou laten doen. De reden hiervoor is omdat de temperaturen invloed hebben op je haar.

Wil je deze behandeling maar een keer per jaar doen, kan dat natuurlijk ook. Het is dan slim om het na de zomer te doen. Met de zon, zout en -chloor water heeft je haar net die extra vocht boost nodig.

Mocht je nog meer informatie willen weten over de Stream treatment in combinatie met jouw haartype? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!